Workshops - Retreats - Kurser - Konferencer - Behandlinger

Kurser: Ayur Veda

Ayur Veda er et meget omfattende medicinsk sundhedssystem, der har været praktiseret i årtusinder i Indien. Det er en livsvidenskab, som vedrører de fine energier, der findes i alt – også i vore tanker, følelser og handlinger.

Ayur Vedas grundtanke er, at alt, også mennesker, består af tre energier (på sanskrit doshaer). Disse energier hedder: Vata, Pitta og Kapha. De har specifikke funktioner i kroppen og sindet, men de arbejder ikke isoleret. Vi er alle født med en bestemt mængde af Vata, Pitta og Kapha, også kaldet Prakutien, som er fødselsbalancen. De fleste af os kommer i ubalance senere i livet. Ubalancen kaldes Vikruti. Det er Ayur Vedas mål at få dig tilbage til din fødselsbalance. Ifølge Ayur Veda findes der ingen sygdom, kun ubalancer. Hvis du kan komme tilbage til den balance, du er født med, så ordner krop og sind selv resten. Ayur Veda har helbredt sygdomme mange gange, hvor de vestlige læger har måttet give op.

Når du lærer energiernes egenskaber i kroppen og din fødselsbalance at kende, bliver du i stand til at anvende Ayur Veda til at opretholde en sund balance mellem energierne og derved få ligevægt og sundhed i tilværelsen.

Metoderne til at komme tilbage til din Prakuti er mange. Primordial Sound Meditation er en af de vigtigste teknikker til at komme i balance. Maden er ligeledes en af de vigtige veje. Og i vore dage negligerer mange mennesker betydningen af at indtage maden i ro og med respekt og omtanke. I vores del af verden spiser vi ikke så meget morgenmad, lidt mere frokost og endnu mere aftensmad. Men det har stor betydning for vores individuelle energi, hvornår vi spiser mest. Det er vigtigt, at vi spiser vores hovedmåltid mellem klokken 11 og 14, hvor solen står højt på himlen, og vores ild brænder (fordøjelsen). Det er Pitta-tiden. Det betyder også meget, at det er varm mad, vi indtager. Ligeledes er det vigtigt for din sundhed, at du har nogle gode levevaner. Ayur Veda hjælper dig til at få en harmonisk hverdag uden for megen stress.

Quantum Care Center hjælper dig med at arbejde med dine ubalancer, og på den måde når du frem til at udnytte dine potentialer optimalt. Du får udpeget din fødselsdosha, kaldet Prakutien, som er den balance, du er født med, samt din Vikruti, som er den ubalance, du i dag har mellem doshaerne (Vata, Pitta, Kapha). Så véd du, hvilken energi der dominerer dig, og du kan begynde at arbejde frem mod et mere harmonisk liv.

Når du har indrettet dit liv, så det passer til din Prakuti, vil du opleve, at de positive træk i dit energimønster begynder at træde frem, og du vil blive i stand til at foretage de rigtige valg.

Det er op til dig selv at få det bedste ud af dit liv!

Læs her om de tre doshaer: